Logo del centre cívic

Espectacles i Conferències (Cinema)

Revolució sonora. Vivències a les Cases de la Música
Logo de l'activitat Revolució sonora. Vivències a les Cases de la Música

Dimarts de 19:00 a 19:58

14 de desembre de 2021

Espai: SALA D'ACTES

Artista: Cinema Documental Musical

Aquest any hem sabut que la coneguda Sala Barts de Barcelona es convertirà en una casa de la música, però què vol dir això? Revolució sonora. Vivències a les Cases de la Música ens ofereix una visió completa de la tasca pedagògica i social d'un projecte en xarxa pioner a Europa. Des dels seus centres repartits per Catalunya, les Cases de la Música acosten la música a petits i joves i donen suport a la creació i difusió de grups no professionals.

L'any 2005 començava a forjar-se a Mataró un projecte social que pretenia portar la música a tots els racons possibles: des de les sales de concerts a les escoles, passant per locals d'assaig, carrers i places. Des dels més petits als més grans. Era el germen del que avui dia són les Cases de la Música, que 15 anys després continuen revolucionant l'escena, no només a les ciutats en les quals s'ha establert, sinó a tot Catalunya, on s'ha convertit en un dels projectes musicals de referència.

És per aquest motiu que va sorgir el projecte documental Revolució sonora. Vivències a les Cases de la Música, un film que narra des de les entranyes i en primera persona com es viu des de dintre Cases de la Música i que posa sobre la taula tots i cadascun dels projectes que duen a terme en aquestes cases. Per fer-ho, la pel·lícula recorre els diferents centres de creació —a Mataró, Girona, l'Hospitalet, Terrassa i Manresa—, on se'ns mostren de primera mà diverses iniciatives. Des de tallers en escoles consistents a crear un grup de rock des de zero fins a una “incubadora” que cada any assessora una banda resident (com el cas recent del grup de rap feminista Tribade), passant per activitats concebudes per a joves amb discapacitats funcionals o intel·lectuals, concerts per a nens petits o una big band júnior de música negra. Una visió integral, doncs, d'una iniciativa que pretén apropar la música als més joves independentment dels seus recursos econòmics i amb un model que ha estat replicat a Euskadi i reconegut a escala europea.
 
Amb una durada de 56 minuts, el realitzador Marc Barceló ens obre aquesta finestra a un projecte singular que, sens dubte, es troba en l'origen de la voluntat de convertir la Sala Barts en una Casa de la Música.

FITXA ARTÍSTICA:
Director: Marc Barceló. País: Espanya. Any: 2019.
Idiomes: Català. Còpia VO.

Preu: Gratuït

Dimarts
14/12/2021
Novetat
Pantalla Barcelona: La dona il·legal
Logo de l'activitat Pantalla Barcelona: La dona il·legal

Dimarts 21 desembre de 19h

Espai: SALA D'ACTES

La vida del Fernando, un advocat d’immigració, canvia irremeiablement quan coneix la Juliet, una immigrant nigeriana que es dedica a la prostitució i que li demana ajuda per aconseguir el seu permís de residència. Mentre el Fernando s’apropa cada dia més al seu límit en veure les injustícies que pateixen els seus clients, la Juliet s’adona que la màfia que la controla no la deixarà escapar mai, ja que és una peça imprescindible en la trama de corrupció entre l’amo del prostíbul on treballa i un comissari de policia sense escrúpols. Arribats a un punt sense retorn, el Fernando i la Juliet decideixen plantar-los cara i portar tota la màfia als tribunals, posant en joc les seves pròpies vides.

Preu: Gratuït

Tallers Culturals Hivern 2022

Inscripcions A partir de dilluns dia 13 de desembre a les 9 h (presencial o en línia)

Pots fer la teva inscripció al centre de dilluns a divendres de 10 a 13h i de 17 a 20h o online en aquesta mateixa pàgina.

Web del centre

Abans d'inscriure't, recorda que...

Tots els tallers es duran a terme de manera presencial, a no ser que s’indiqui el contrari, respectant les mesures de seguretat vigents en cada moment: aforament limitat, distància de seguretat, ús correcte de la mascareta, hidrogel, ventilació i control de temperatura.
Si la situació sanitària ho requereix, estem preparades per fer els tallers que es poden adaptar en línia. Es mantindrà el calendari previst, adaptarem els continguts al format i no es cancel·laran les activitats. No ens aturem!

Suplement per al material


Recorda que alguns tallers tenen suplement per al material comú, que hauràs de pagar en efectiu el primer dia de classe.

Tarifes reduïdes

Per beneficiar-te de reduccions de tarifes cal que presentis la documentació i facis la inscripció presencialment al centre.

Xarxa de Centres Cívics

Logo del grup
Ajuntament de Barcelona

Gestió tècnica:
Calaix de Cultura S.L. (B63033740) | C/Diputació 185 Pral. 1a. 08011 Barcelona
calaixdecultura@calaixdecultura.cat

Centre Cívic
LA SEDETA

SICILIA, 321
08025 BARCELONA
932075220
coordinacio@cursoslasedeta.cat

Logo Miram Cloud